Flash News
  • Hij luistert niet… Puberstreken? Ik vond vanmorgen een labrador. Gewoon bij een kom water waar ik langs liep met de honden. Terwijl ik de holle weg omhoog wandelde en…
  • Stelling: je moet een… Elke tak van sport kent zijn stellingen, vaak zijn ze duurzaam. Veel van die stellingen hebben een bijna onbeperkte houdbaarheid. Sommige worden met de tijd…
  • (On)sportief gedrag Ik heb gehoorzame en werklustige honden, een opdracht weigeren doen ze eigenlijk nooit. Een apport laten liggen omdat ze er geen zin in hebben is…
  • Checklist voor de SJP En dan is het wedstrijdseizoen weer aangebroken! De SJP zijn van start gegaan, de MAP volgen over een tijdje en elke keer vraagt het van…
  • Stropende honden Laten we het beestje maar bij de naam noemen: jachthonden die niet onder controle staan wanneer zij van de lijn gaan, die ongeoorloofd zelfstandig op…
Algemeen / Reviews

Review: jachtsite, voor jachtliefhebbers, Bourgondiërs en jachtleken

Wie zich op social media begeeft weet wel hoeveel artikelen, berichten, nieuwtjes en wetenswaardigheden er de hele dag gedeeld worden. Vaak grappig of schokkend, soms gewoon mooi of indrukwekkend en heel vaak ook gewoon klik-en-klik-weer-wegmateriaal. Zo af en toe word je echter geattendeerd op een website die de moeite van het bezoeken meer dan waard is.

De website www.jachtsite.be is daar zo’n voorbeeld van. Deze Vlaamse site gaat over alles dat met de jacht te maken heeft en is niet alleen bedoeld voor jagers, maar ook voor voorjagers en voor niet-jagers. Deze prachtig vormgegeven site wil laten zien wat jagen is, wat jagers doen, waarom zij het doen en alles wat daar omheen hangt. Dit allemaal in de breedste zin van het woord:  Om met de woorden van oprichter Kristof Vandewoestijne te spreken: “Het is een platform waar jagers, voorjagers, jachtliefhebbers, wapenliefhebbers, Bourgondiërs en jachtleken terecht kunnen”.

Wat opvalt aan jachtsite.be is dat er duidelijk aansluiting gezocht wordt bij andere partijen, niet enkel in Vlaanderen, maar ook in Nederland. Dit met het doel de jacht op een correcte, heldere en transparante manier weer te geven naar buiten toe. Daarnaast wil jachtsite.be vooroordelen die er heersen zoveel mogelijk ontkrachten en mensen die niet bekend zijn met de jacht laten zien wat er gebeurt. Er spreekt heel duidelijk een uitnodiging uit en ik zou dan ook willen zeggen: neem die uitnodiging vooral eens aan.

Voor Vlaamse, maar ook Nederlandse voorjagers in het bijzonder: op jachtsite.be staat een formulier waarmee je je kunt aanmelden als je je hond eens wilt laten kennismaken met de jachtpraktijk. Ook voorjagers die op zoek zijn naar een geschikte trainer of trainingsgroep in de buurt kunnen op deze manier nieuwe contacten leggen. Op deze manier bedient jachtsite.be niet alleen door middel van informeren, maar ook actief door mensen met elkaar in contact te brengen.

Verbinden, dat is wel kenmerkend voor deze website: niet-jagers met jagers verbinden, jagers onderling verbinden, voorjagers en jagers bij elkaar brengen, kennis delen… Noem het allemaal maar op. Het is allemaal te zien op een zeer fraai vormgegeven website met schitterende foto’s. Alle info staat overzichtelijk bij elkaar en het is leuk om het allemaal eens op je gemak te bekijken en te lezen.

Een heel mooie website, die zeker een plekje tussen ieders favorieten verdient!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *