Behalve de voorstaande honden, de retrievers, de spaniëls en de teckels is er nog een aantal andere hondenrassen dat ingezet wordt bij de praktische jacht. Door de regelgeving zoals we die in Nederland hebben blijft dat echter vaak beperkt tot een zeer specifieke taak.
Zo hebben we binnen de groep van lopende honden een paar brakkenrassen zoals de Bayrischer en de Hannoveranischer Gebirgsschweisshund, de naam zegt het al: zweethond (Schweiss is Duits voor zweet). Deze honden zijn echte specialisten voor de nazoek van grofwild. Behalve deze twee specialisten worden er ook nog wel andere brakkenrassen opgeleid voor het zweetwerk, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Engelse of Franse bassethonden. Ook deze rassen zijn hier bijzonder geschikt voor, maar vormen desondanks in het jachtbedrijf nog altijd een minderheid.
Bij de rasgroep van de terriërs vinden we veel rassen die oorspronkelijk als jachthond werden gebruikt, maar die oorspronkelijke taak behoort bij de meeste terriërrassen tot het verleden. Tegenwoordig wordt eigenlijk alleen de Duitse Jagdterriër nog ingezet binnen het jachtbedrijf, of niet erkende rassen zoals de Westfalen terriër of de Patterdale terrier, of terriërkruisingen. Die laatste worden doorgaans puur op de praktijk gefokt en zijn daarmee als het ware op maat gemaakt voor het soort jacht waar ze nog voor gebruikt kunnen worden.
Terriërs zijn honden die onder de grond kunnen werken, ze kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij de bouwjacht op de vos. In het buitenland worden ze ook wel ingezet bij drijfjachten op wilde varkens, maar in Nederland is die laatste vorm van jacht niet toegestaan en dus blijft de inzetbaarheid van de terriërs in Nederland beperkt.
Tot slot is er nog een aantal rassen dat weliswaar tot de jachthonden gerekend wordt, en ingedeeld is een van de rasgroepen, maar dat door hun specifieke eigenschappen eigenlijk nergens helemaal in past. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Friese wetterhoun, ingedeeld in de groep van waterhonden, maar door zijn bijzondere verschijning en specifieke oorspronkelijke taak eigenlijk een bijzonder ras dat niet goed past binnen een van de rasgroepen.